1. Rouwende moeder omzeilt begrafenisplicht in Duitsland en cremeert haar baby in Nederland
    PREMIUM

    Rouwende moeder omzeilt begrafenis­plicht in Duitsland en cremeert haar baby in Nederland

    Als haar pasgeboren dochtertje overlijdt, weet de Duitse Katie één ding zeker: ze zal Ruby voor altijd bij zich houden. Om de Duitse plicht tot begraven te omzeilen, laat ze het baby’tje cremeren in Usselo, want alleen zo kan zij haar as in handen krijgen. „Jullie in Nederland weten zelfs de dood kleur te geven. Het is zo waardevol voor ons”, zegt de moeder. Dit is hoe Nederlandse crematoria vele honderden keren per jaar Duitsers helpen de eigen regels te omzeilen.
    Enschede
  1. LIVE | Moskou zegt dat aanslagplegers ‘aanzienlijke bedragen in cash en cryptovaluta’ uit Oekraïne kregen
    oorlog oekraïne

    LIVE | Moskou zegt dat aanslagple­gers ‘aanzien­lij­ke bedragen in cash en cryptovalu­ta’ uit Oekraïne kregen

    De Russische onderzoekscommissie zei donderdag dat ze bewijs heeft gevonden dat de schutters van de aanslag op een concerthal in Moskou, afgelopen vrijdag, banden hebben met ‘Oekraïense nationalisten’. De aanvallers ontvingen ‘aanzienlijke hoeveelheden contant geld en cryptovaluta uit Oekraïne’, luidde het zonder bewijzen te tonen. Washington spreekt van ‘absurde propaganda’, Kyiv ontkende eerder al nadrukkelijk iets te maken te hebben met de aanslag waarbij 143 doden vielen en die werd opgeëist door Islamitische Staat (IS). Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.
  1. Marlène reageerde slecht op medicijn en belandde in ziekenhuis, nu heeft ze dna-paspoort: ‘Veilig gevoel’
    PREMIUM

    Marlène reageerde slecht op medicijn en belandde in ziekenhuis, nu heeft ze dna-pas­poort: ‘Veilig gevoel’

    Op een plastic pas heeft Marlène Lingg (60) een deel van haar dna opgeslagen. Met de pas kunnen artsen en apothekers precies zien welke medicijnen bij haar niet werken. Vorig jaar kregen 20.000 patiënten zo’n dna-paspoort. Een recordaantal. Wat is dat eigenlijk voor pas en wie heeft er wat aan? Dna-paspoortbezitter Marlène Lingg, apotheker Ineke van Woerkom en afdelingshoofd Klinische Chemie van het Erasmus MC Ron van Schaik leggen het uit.